tisdag 8 februari 2011

Att ha och inte ha...

Ibland blir man riktigt överraskad - men inte på ett positivt sätt. Vi var bortbjudna på middag, en födesledagsmiddag hos en släkting (alltså till min tjej, själv skulle jag aldrig nedlåta mig till det påtvingade ungänge som släkten innebär). Denne släkting är en ulv i fårakläder, anspråkslös, trevlig, glad med ett öppet, intresserat och välkomnande sätt som bara måste vara till för att irritera en.

Men jag låter mig minsann inte luras och minsann; Hans falskhet visar inga gränser då han, utan att kommentera det faktum, serverar ett Bordeaux Grand Cru vin från toppåret 1990 till middagen (i karaff för att lura oss - men jag smög in i köket och hittade flaskorna).Vinet, Château Cantemerle 1990 från Haut Médoc är suveränt, silkeslent med en underbar smak och en spänst som skvallrar om att vinet lätt skulle klara minst tio års lagring till. Här finns allt utan att någon del av vinets smak går till överdrift, syror, frukt och den lilla blyerspennesmaken högst upp i gommen med en lååång eftersmak utan att vinet för denskull någonsin känns aggressivt eller starkt.

Man kan ju undra hur denne man som säger sig vara socialist (jag vet att han röstar på PS - Partie Socialiste) kan trycka upp sina borgerliga ovanor i fejan på riktiga rebeller som jag! Serverar man ett Grand Cru vin från Bordeaux från ett toppår som 1990 så är man en bracka hur mycket man än växt upp under påvra omständigheter och arbetat sig fram hela livet!

Som den svältande konstnär jag är hade jag inget annat val än att protestera - varför jag tydligt påpekade min svåra livssituation då vi bjöd tillbaka genom att servera ett simpelt vin från Macôn Village som kostat mindre än fem Euro.Om min mun inte varit fylld av förräderiets bittra kalk hade jag kanske funnit det gott. Men som nu var kände jag inte vinets mjukhet, frukt och något sötlakritsartade eftersmak. För att ytterligare jävlas med mig hävdade vår falske släkting att han tyckte vinet var riktigt gott.

De är fan så bortskämda underklassen!

2 kommentarer:

  1. haha fantastikskt skrivet stor humor
    Jimmy

    SvaraRadera
  2. Så trevligt att min misär glädjer dig...
    Le Poét!

    SvaraRadera