torsdag 20 januari 2011

Blåst på konfekten...

Ibland tror man inte att livet kan vara så bra som det faktiskt visar sig vara. Det är för jävligt! Som en naturligt instiftad lag som fungerar som en säkerhetsspärr mot lyckan. Man åker på smockor hela tiden och på så sätt lär man sig att undvika dem - och sedan när det kommer vad man tror är en smocka så duckar man fast det visar sig vara en sensuell smekning - och så torskar man lik förbannat!

Monoprix hade skyltat med ett ta två betala för en erbjudande gällande ett vin för 4.90 Euro (så att det bara kostade 2.45 styck). Vinet var ett Bordeaux Côtes de Bourg från det mindre lyckade året 2007. Så jag köpte bara två flaskor att ha till matlagningsvin, för så dum att jag gick på att man kunde sälja ett drickbart vin för 2.45 euro per flaska det är jag inte. Dessutom visste jag ju att 2007 var ett pissår i Bordeaux - och i och med det så måste ju alla vin från det året vara skräp.


Men ibland är det ju faktiskt så att man inte är på humör för härligheter, god mat, belevad konversation eller goda viner. Man har haft en pissig dag och då kan man lika gärna kröna den med ett pissigt vin likväl. Men hej vad man bedrog sig!

Vinet är trots sin ungdom mjukt, klart att det har en viss kärvhet, men frukten är mjuk, rund och god, och det finns en närvaro av trä som är ganska precis på pricken av vad man vill ha. Om fem år kommer det här vinet att vara topp då kärvheten rundats av! Så jag uppmanar alla att helt enkelt bojkotta producenten då de kör falsk marknadsföring. Vinet, Château Prieuré Lalande, är alldeles för bra för sitt pris - nu är jag dricker det kan jag inte annat än gräma mig åt att jag inte köpte betydligt fler flaskor än jag gjorde.

Det är på grund av sådana här frustrerande saker som vi MÅSTE bevara Systembolaget i Sverige - där hade man aldrig kunnat bli lurad på det här sättet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar