tisdag 7 juni 2011

Nationalistdagen

I går var det visst den svenska nationalistdagen, dagen då alla Heidenstams dräglande fåntrattar till beundrare klär sig i folkdräkt, hoppar groda och runkar till bilder av kungafamiljen. En dag som verkligen får en att fundera på hur det står till med folksjälen då den på en överhets order helt plötsligt får för sig att den en viss dag bara måste vifta med pappersflaggor. Sjukligt!

Själv gav jag fan i fosterlandshetsen och överlät den åt alla de väldresserade apor som förväxlar påtvingad kollektiv samvaro i konformistiska former och kläder med individuell frihet som går under namnet "Svenskar". Ha så kul!

Sverige är världens tråkigaste land - alla kategorier. Så jävla tråigt att den största invandrargruppen består av holländare som vill bo i skogen, tätt följd av danskar som vill slippa skatt och ha billigare bostäder. Aftonbladets största nyhet är "Varning - se upp för solen, man kan få en ful solbränna!" tätt följt av "Åskväder att vänta"!

Man har TV-program på de Statliga uppfostringskanalerna (SVT, TV4) som "Go'kväll" där man får lära sig att vara en perfekt svenn- e/a genom heminredning, bak, matlagning och barnuppfostran - men ändå att ha det "lite lagom stökigt" för ingen mår ju bra om det är FÖR välstädat. Hela landet, både män och kvinnor har tamejfaan förvandlats till en svensk mardrömsversion av "The Stepford wives". Hela landet är en massa klichéer, självgoda jävla klichéer som desperat söker självbekräftelse.

Inte konstigt att vissa bygger sextortyrkällare i öde skogstorp, hyr in prostituerade under epitetet "kaffeflickor" eller slåss i samband med fotbollsmatcher. Att leva under den där perfekta svenne ytan kan inte annat än knäcka folk mentalt.

Inte konstigt att vårt främsta bidrag till den internationella kulturen består av Strindberg, Bergman, Norén... även om vi själva som perfekta svennar inbillar oss att det är analfabeter som Läckberg, Nesser eller Larsson som representerar oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar